Fruktfat istället för fruktkorg. Vi vet vad som menas med företagsfrukt

När man skall ha företagsfrukt så skall man ha vissa saker i åtanke:

När packas frukten i fruktkorgen, fruktlådan eller fruktfatet, helt enkelt hur fräsch företagsfrukt handlar det om?

Vivamus tristique ligula quis orci malesuada tincidunt. Praesent magna purus, pharetra eu eleifend non, euismod vitae leo. Interdum et malesuada fames ac ante ipsum primis in faucibus. Quisque sapien enim, feugiat et mi vel, fermentum placerat tortor.

Vi packar all frukt dagen innan leverans. Många olika fruktbud börjar redan packa sina kunders fruktkorgar på torsdag/fredag för leverans på måndag. Vi packar som sagt vår frukt på söndagen!

Vilken kvalitet har företagsfruktsleverantören?

Alla i branschen köper in klass 1 frukt, vare sig det handlar om fruktfatfruktkorgar eller fruktlådor.

Men inom klass 1 frukt finns det stora skillnader.

Jagar man inköpspriser på frukten för mycket så slår det självklart på kvaliteten. Man måste våga lägga lite extra pengar på inköpen för att ha bra frukt och nöjda kunder. Det vinner man på i längden.

 Läs gärna mer här om klass 1 frukt.

 

Hur säkerställer man kvaliteten på företagsfrukten?

Hur hårt arbetar man med att säkerställa kvaliteten på frukten på jobbet? Vi gör det lilla extra och en hel del till!

Vi kör endast med egen personal, budbolag är förbjuden frukt för oss.

Det betyder att vi har personal som kan frukt hela vägen från inköp till att det står på ert bord.

Vi säkerställer även kvaliteten ute hos er!

Det är stor skillnad på att t.ex. köra ut fruktkorgar eller paket, Frukt måste man hantera varsamt.

 

Hur flexibel är fruktleverantören?

Välj en personlig, flexibel leverantör av frukt på jobbet!

Alla är flexibla till en viss gräns. Vi är lokala med den skånska marknaden i fokus. Vi lyssnar på våra kunder och är inte så stora att vi inte kan erbjuda speciallösningar. 

 

Vad anser andra om den aktuella frukteverantören?

Vi vågar påstå att de som provat oss, stannar hos oss.

Har ni idag en annan fruktleverantör, pausa detta abonnemang och prova oss i några veckor. Vi lovar ni blir inte besvikna. Det är vår kundhistorik ett bevis på!

We talk the talk and we walk the walk! Skulle vi inte hålla vad vi lovar, så är det bara att fortsätta med den gamla fruktleverantören, no hard feelings. Vi garanterar att företagsfrukt från oss är företagsfrukt som det skall vara. Nobody does it better!

 

Försöker fruktleverantören binda upp kunderna i långa avtal?

Detta har med kvalitet, service, variation, flexibilitet att göra. Nöjda kunder stannar hos sin fruktleverantör.

Så hos oss har man inga långa avtalstider! Det får andra syssla med som behöver låsa upp sina kunder i avtal för att de skall stanna.

 

Får man frukten som fruktkorg, fruktlåda, fruktfat…?

Fruktfat på receptionen ger ett vackert och fräscht intryck. Att det sedan bl.a. smakar gott är ett stort plus

Ett fruktabonnemang i formen av företagsfrukt kan komma i många skepnader, fruktkorgfruktlådafruktfat, konventionell fruktekologisk frukt….

Vad som passar just er har att göra med tycke och smak.

Vi anser att fruktfat är bättre än fruktkorgar för det ser snyggare ut, är mer hygieniskt, är modernare….. Läs lite här om några av fördelarna med fruktfat.

 

Är fruktleverantören en lokal fruktleverantör, eller sitter man med HK någon annanstans?

Fruitify har sitt hjärta, sin marknad, sitt fokus, sina kunder där det räknas – i Skåne!

 

Med ett huvudkontor i t.ex. Göteborg, Stockholm eller London, så innebär det att företagsledningen har annat i fokus än just den lokala marknaden i Skåne i allmänhet och den enskilda lokala kunden i synnerhet.

Det sitter i så fall också ägare som har ett vinstintresse som är större än förståelsen och viljan att leverera en bra lösning på personalfrukt/företagsfrukt.

De vill ha långa avtal, för att kunden skall sitta fast så länge som möjligt, de kräver lägre inköpspriser, trots att man redan sänkt dem ordentligt, de vill ha högre utpriser.

Vilket tyvärr innebär att höjdarna i London styr så att du på Storgatan i Malmö får lägre kvalitet och högre priser. Och om du vill säga upp din leverans så får du reda på att du sitter i ett långt avtal.

Tråkigt, men vi har många som vill byta till oss som vittnat om just detta scenario.

Vi är ett skånskt familjeföretag som är stolta över vår produkt och vill kunna se våra kunder i ögonen, det är ju våra grannar, vänner och vänners vänner!

 

Kan fruktleverantören frukt och grönt?

De fruktleverantörer som har frukt och grönt som sin huvudsyssla kan detta.

De som egentligen sysslar med något annat, detta kan till exempel vara växter, städ, kaffe, har troligtvis inte samma kunskap om frukt och grönt som riktiga fruktleverantörer som har frukt och grönt som sin huvudsyssla. 

Här kan ni läsa lite om varför man skall anlita en fruktspecialist.

 

Skall man köpa sin företagsfrukt via t.ex. sitt städbolag, även om det är en fruktleverantör som kommer ut med frukten?

Finn ett fel – Frukt på jobbet via mellanhand

Detta har blivit en extra tjänst som många städbolag och även andra företag erbjuder sina kunder.

Kunderna kan köpa sin företagsfrukt av ett bolag och sedan levereras företagsfrukten av en fruktleverantör.

Det är många som hoppat på detta, för att sedan inse att det inte blivit så bra och att man hellre köper direkt av ett fruktföretag utan mellanhänder. Men detta förekommer i stor utsträckning fortfarande.

Vi är en av få fruktleverantörer som beslutat oss för att inte samarbeta med några andra bolag för att hjälpa dem med fruktleveranser till deras kunder. Varför kan man undra, detta är några av anledningarna: 

  1. Slutkunden har kontakt med t.ex. ett städbolag som inte kan frukt, som sedan skall meddela fruktleverantören om eventuella ändringar och liknande. Risken är stor att kundens fråga/ändring inte blir rätt. Det blir som viskningsleken som man lekte på dagis.

  2. Städbolaget pressar priset mot fruktleverantören och det tvingar fruktleverantören att pressa sina inpriser, vilket ger slutkunden en sämre produkt. “Städbolagets” påslag mot slutkunden gör större nytta om det kan läggas på att säkerställa kvaliteten och servicen. 

  3. Vårt varumärke skall förknippas med oslagbar kvalitet och service, samarbeten där vi tvingas göra avkall på detta är inte intressant för oss. Våra kunder skall ha den bästa fruktleverantören!

  4. Vi har en service som ingen annan kan erbjuda, då är det bättre att de olika “städbolagen” som vill sälja fruktabonnemang till sina kunder, köper dessa tjänster av de som inte erbjuder det vi gör. Då har fortsätter vi vara unika och varken konkurrenter eller andra bolag kan erbjuda en lösning av företagsfrukt/personalfrukt som kan matcha det vi erbjuder.
     
  5. Vi vill säkerställa hela kedjan, med bl.a. kontakt med kunden, inköp, produktion, leverans, hur vi agerar ute hos kunden m.m. Med ett “städbolag” mitt i detta, så blir det svårare att se till så att allt är perfekt och att kunden är nöjd. Vi låter andra fruktleverantörer gå i den fällan. Det innebär att vi inte kan tjäna pengar på denna rätt stora del av marknaden, men för oss är det viktigaste att de som har oss, har den bästa fruktleverantören på marknaden, och vi har hellre 20% av marknaden och levererar till 100% kundnöjdhet än har 60% av marknaden och levererar till 60% kundnöjdhet. 

Läs lite mer om detta här.

 

Hur många olika blandningar har fruktleverantören?

Det är inte en fördel med många olika blandningar!

Det innebär oftast att man har dålig variation i sina blandningar, försöker tjäna mer pengar för att kunderna skall uppgradera sig, ger kunden chansen att byta blandning om kvaliteten brister, men man får ju samma frukt fast nu kanske även med lite vindruvor. 

Har man bra kvalitet, bra variation och kunden i fokus, så behöver man inte många olika blandningar. 

 

Har man ekologiska alternativ?

Vi har självklart en ekologisk certifiering för hantering av ekofrukt och grönt!

Alla som levererar företagsfrukt, vare sig de har fruktkorgar, fruktlådor eller fruktfat har alternativet ekologisk frukt.

Men har leverantören inte en ekologisk certifiering så bryter man mot reglerna för hantering av ekologisk frukt och får inte sälja eller marknadsföra ekologisk frukt.

Man bryter helt enkelt den ekologiska kedjan och frukten är då inte ekologisk.

Med andra ord, vill ni ha ekologisk frukt, så är det ett måste att fruktleverantören kan uppvisa en ekologisk certifiering och att det gäller för det plats de packar frukten.

Läs våra 12 punkter om hur man undviker ekofusk

Detta var några punkter som man skall ha i åtanke när man funderar på fruktbudet man skall välja. Att välja fruktleverantör är inte alltid det enklaste. Så då är det självklart bäst att ta sin personalfrukt från någon som inte har långa avtal, så att man kan byta och få sin företagsfrukt från en annan leverantör om det skulle behövas. Det är vanligare att ha Frukt på jobbet idag, än att man inte har det. Det gäller bara att man får det man betalar för, bra kvalitet, service, variation…..  

När man väljer fruktbud, så skall man ha en hel del i åtanke. Frukt på jobbet med rätt fruktbud kan betyda en stor skillnad runt fikabordet på jobbet. Frukt på jobbet är en viktig del i arbetsdagen och Fruitify är fruktbudet för er!
Share

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Go top